Na Havlíčkobrodsku smetl vlak kamion, který vjel na přejezd. Pro řidiče musel přiletět vrtulník

Na železničním přejezdu ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku se v pátek ráno srazil osobní vlak s kamionem. Odhadnutá škoda je více než jeden milion korun. V osobním vlaku byli v době nehody čtyři cestující a dva pracovníci drah. Řidiče kamionu se středně těžkým zraněním přepravil vrtulník do nemocnice v Hradci Králové.

Jeden člověk se podle mluvčího krajské zdravotnické záchranné služby Petra Janáčka zranil i ve vlaku, zdravotníci ho odvezli do nemocnice v Havlíčkově Brodě. „Průvodčí má lehké zranění, je zřejmě jen v šoku,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Hasiči původně informovali, že se při nehodě zranil jen jeden člověk.

Nehoda se stala po 7:00 na přejezdu přes účelovou místní komunikaci. Vlak s dvěma vagony, který jel od Hlinska, narazil do boku kamionu. „Řidič zřejmě přehlédl výstražné červené světlo zabezpečovacího zařízení,“ popsala nehodu mluvčí policie.

Škoda přesáhla milion korun

Po nehodě skončil kamion s proraženou nádrží, do půdy tak podle mluvčí hasičů Petry Musilové vyteklo zhruba dvě stě litrů nafty. Policie škodu po nehodě vyčíslila na zhruba jeden a půl milionu korun. 

České dráhy zavedly po nehodě náhradní autobusovou dopravu v úseku Hlinsko v Čechách - Havlíčkův Brod s tím, že nebyly obsluhovány zastávky Stružinec a Vítanov.