Novým výkonným ředitelem OKD je Radim Tabášek. V podniku pracuje už třicet let

Novým výkonným ředitelem těžební společnosti OKD byl v úterý jmenován Radim Tabášek, který ve funkci nahradí odvolaného Michala Heřmana. Tabášek v OKD pracuje na různých pozicích už zhruba třicet let, dosud byl manažerem Centra rekultivací a pozemků. Heřman pracoval jako výkonný ředitel zhruba sedm měsíců a skončil k 30. prosinci. Odvolán byl i z čela představenstva, kde ho nahradila Vanda Staňková.

Tabášek je absolventem Vysoké školy báňské, oboru Důlní měřictví na Hornicko-geologické fakultě. Do OKD nastoupil po ukončení studia v roce 1990 a s výjimkou čtyř let, kdy byl báňským inspektorem Obvodního báňského úřadu Ostrava, v podniku působí dosud.

„V OKD mimo jiné pracoval jako ředitel pro restrukturalizaci, ředitel pro rekultivace a IT, personální ředitel, ředitel pro rozvoj revíru a do svého jmenování jako manažer Centra rekultivací a pozemků,“ řekl mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Ve státní firmě nastaly i další personální změny. Novým ředitelem provozu se od 1. ledna 2020 stal dosavadní závodní Dolu Darkov David Hájek, který ve funkci nahradil Zbyška Folwarczného. Novým závodním Dolu Darkov byl současně jmenován Luboš Dúbravka.

Heřman skončil po sedmi měsících

Michal Heřman skončil ve funkci výkonného ředitele i předsedy představenstva na konci prosince. Stalo se tak na základě rozhodnutí jediného akcionáře společnosti OKD, firmy Prisko, která odvolání Heřmana odmítla komentovat. 

Novou předsedkyní představenstva těžební společnosti se stala Vanda Staňková. Na mimořádném jednání o tom rozhodlo představenstvo, které Staňkovou jmenovalo do funkce 31. prosince 2020.