Na Opavsku se vlak srazil s kamionem. Deset zraněných

Na Opavsku se v úterý vpodvečer srazil vlak s kamionem. Deset lidí, včetně řidiče kamionu, se lehce či středně těžce zranilo. Doprava na trati mezi Hradcem nad Moravicí a Opavou byla na několik hodin přerušena.

Nehoda se stala okolo osmnácté hodiny v Brance u Opavy. Kamion vezoucí vepřové maso vjel na jednokolejový železniční přejezd, který označovaly výstražné kříže a značka přikazující zastavení.

Drážní inspekce uvádí, že při nehodě bylo zraněno celkem deset lidí – řidič automobilu, strojvedoucí a osm cestujících. Jednalo se o pět mužů a pět žen ve věku od 15 do 71 let. „Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života,“ upřesnil mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Sedm zraněných bylo odvezeno do Slezské nemocnice v Opavě a tři do ostravské fakultní nemocnice, informoval redaktor ČT Pavel Habram.  

Celkové škody byly odhadnuty na více než šest milionů korun. Na kamionu činí asi 4,5 milionu korun, škody na vlaku 1,5 milionu a škody na trati jsou kolem deseti tisíc korun.