Všichni čtyři zranění po pádu Trojské lávky už dostali odškodnění, jde o statisíce korun

Další dva lidé dostali odškodnění po pádu Trojské lávky, České televizi to potvrdila pražská radní Hana Kordová Marvanová. Při předloňském incidentu byli zraněni celkem čtyři lidé, předchozí dvojice získala peníze už letos v lednu. Podle zjištění ČT se částka pohybuje v řádu statisíců korun.

Při pádu Trojské lávky v prosinci 2017 se zranili celkem čtyři lidé, z toho dva vážně. První dvojice, která požádala u pojišťovny o odškodnění, ho získala na konci letošního ledna. 

Na konci března požádali o odškodnění další dva lidé, kteří byli zraněni. „Už získali lékařské zprávy a vše potřebné doložili,“ uvedla radní Hana Kordová Marvanová (Spojené síly pro Prahu). 

Peníze tak získali všichni čtyři zranění po pádu Trojské lávky. „V průběhu ledna jsme vyplatili pojistné prvním dvěma poškozeným, na začátku dubna pak i zbylým dvěma,“ řekl mluvčí Kooperativy Milan Káňa. Výši odškodnění však pojišťovna sdělit odmítla. Podle zjištění ČT se odškodnění pohybuje v řádu statisíců korun.

V polovině března policie obvinila dva muže z obecného ohrožení z nedbalosti. Za to jim hrozí až osm let vězení nebo peněžitý trest. Podle webu Seznam Zprávy je obviněn autor lávky Jiří Stráský a bývalý vedoucí oddělení mostů Technické správy komunikací Antonín Semecký. Stráský serveru Lidovky.cz své obvinění potvrdil a řekl, že jeho advokát proti usnesení podal stížnost.