Neprojedou auta ani trolejbusy. Rušnou křižovatku u ostravské radnice ochromí rekonstrukce

V centru Ostravy začne v červnu rekonstrukce frekventované křižovatky ulic Českobratrská a Sokolská poblíž Nové radnice. Cena prací přesáhne dvacet milionů korun a naváže na dokončenou opravu Českobratrské ulice. Stavební práce ovlivní také provoz městské hromadné dopravy.

Kompletní rekonstrukce dopravně vytížené křižovatky v centru města zasáhne nejenom řidiče, ale i cestující MHD. Projekt počítá například s výměnou trolejového vedení  nebo úpravou světelné signalizace. Přemístěny budou i kamery městského dopravního systému tak, aby při pohledu na vjezd do křižovatky zabíraly současně vozidla i stav semaforů.

„Vozovka bude mít nový živičný povrch. Projekt naváže na předchozí rekonstrukci ulice Českobratrské z roku 2017 směrem k ulici Nádražní a také na probíhající opravu estakády ve směru na most Pionýrů,“ řekla mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Nové parkoviště i zeleň

Kromě opravy silnice město počítá i s renovací chodníků, které budou ze zámkové dlažby. U budovy policie by navíc mělo vzniknout parkoviště pro 12 aut. Podobně jako při první fázi modernizace Českobratrské ulice přibude v okolí dopravního uzlu zeleň i záhony.

Vznikne jeden modernizovaný dopravní celek, který bude konečně důstojně plnit svou funkci významného dopravního uzlu.
Zuzana Bajgarová
náměstkyně primátora Ostravy

Další zátěž pro centrum

V centru Ostravy se chystá další stavba, která výrazně ovlivní dopravu ve městě. Tři roky po náročné opravě se znovu rozkope Nádražní ulice, kde dělníci kompletně vyměnili inženýrské sítě. Teď se zjistilo, že rozvody plynu jsou z nekvalitního materiálu. 

Českobratrskou ulici ve směru k Nádražní opravovali dělníci předloni. Za 33,48 milionu nechalo město vyměnit inženýrské sítě a položen byl i nový povrch vozovky. Oprava křižovatky ulic Českobratrská a Sokolská přijde na 21,4 milionu korun a skončit by měla v září.