Další frýdecko-místecké bary a restaurace musí zavírat dříve. Důvodem jsou stížnosti na hluk

Zastupitelé Frýdku-Místku v pondělí schválili další omezení provozní doby, které se týká podniků ve městě. Nyní zasáhne bary na sídlišti Slezská. Zavírat tak bude muset i dosavadní non-stop Kovárna.

Na dřívější konec provozní doby si budou muset zvykat rovněž návštěvníci sousedního baru. V týdnu bude provozní doba končit o půlnoci, v pátek a sobotu hodinu po půlnoci, řekla mluvčí města Jana Matějíková. Důvodem omezení byl hlavně hluk, na který si obyvatelé okolních domů stěžovali.

Kovárna bývá otevřena non-stop. Druhý bar zavírá v ranních hodinách. Mluvčí dodala, že záměr omezit jejich otevírací dobu před časem schválila rada a v pondělí jej podpořili i zastupitelé.

„Podle nově upravené vyhlášky budou oba podniky během týdne otevřeny do půlnoci. V pátek a sobotu pak do jedné v noci, stejně jako další podniky, kterých se vyhláška týká už z dřívější doby,“ řekla mluvčí.

Na stejném čísle popisném, jako je podnik Kovárna, funguje i další menší bar. Omezení se týká obou provozoven.
Jana Matějíková
mluvčí města Frýdek-Místek

Vyhláška noční podniky zklidňovala už loni

Úředníci se podle primátora Michala Pobuckého (ČSSD) snaží situaci nejprve řešit s provozovateli, ti ale většinou nejeví ochotu starat se o okolí podniků. „Tam, kde už je to nevyhnutelné a nemáme jiný nástroj, jak zabránit tomu, aby tam vznikal hluk, aby se ničil nějaký majetek, tak přistupujeme k tomu, že vydáváme obecně závaznou vyhlášku,“ řekl primátor.

Město přijalo vyhlášku loni v létě právě na základě stížností obyvatel na hluk, nepořádek, výtržnictví a vandalismus v blízkosti některých barů a podniků. Jako první město omezilo provoz podniků Excel na Růžovém pahorku, Krokodýla v Zahradní ulici a Zubra v Brožíkově ulici.

Letos v únoru se regulace rozšířila i na další podniky: bary Cihla v Dobrovského ulici a Kraken na sídlišti Slezská (oba v panelákové zástavbě) a také MammaMia u místeckého náměstí v historické části města.