Colours of Ostrava odstartoval. Pro vstupní náramek si už dříve přišlo na 10 000 lidí

Brány Colours of Ostrava se otevřely (zdroj: ČT24)

V ostravské Dolní oblasti Vítkovic se prvním návštěvníkům otevřel areál festivalu Colours of Ostrava. Jeho v pořadí již sedmnáctý ročník nabízí 21 scén a pódií a na 350 programových bodů. Pořadatelé očekávají, že na akci dorazí desítky tisíc osob. Jen za pondělí a úterý si festivalovou vstupenku za náramek přišlo předem vyměnit 10 000 lidí.

„Přesná čísla však už organizátoři několik let nezveřejňují,“ poznamenala redaktorka České televize Lucie Botorová. 

Pořadatelé se letos chtějí vyhnout potížím, které akci provázely loni. Tehdy se kvůli návalu před hlavním vstupem někteří lidé včas do areálu na vybrané koncerty nedostali.

„Návštěvníci mají podle pořadatelů na koncerty přicházet s předstihem, a to zejména kvůli bezpečnostním prohlídkám,“ doplnila Lucie Botorová s tím, že se výrazně zvětšil hlavní vstup do areálu.

Na úkor toho se však zmenšila plocha pro parkování. „Využijte oficiální parkoviště u Ostravar Arény a po městě se pohybujte MHD. Dopravní podnik Ostrava má letos nově výhodnou týdenní jízdenku na hromadnou dopravu. S páskou na ruce si můžete na hlavním nádraží v Ostravě, u zastávky Elektry a u obchodního areálu Karolina v infocentrech koupit lístek za 220 korun,“ vyzvali pořadatelé návštěvníky akce.   

Nápor se očekává večer

První vystoupení začínají krátce po 13. hodině. Ten největší nápor návštěvníků ale pořadatelé očekávají ve večerních hodinách kvůli hlavním hvězdám. Vystoupí například britský zpěvák George Ezra či uskupení N.E.R.D. se zpěvákem Pharrellem Williamsem.

Podle ředitelky festivalu Zlaty Holušové již na 1500 návštěvníků míří do haly Gong na Bernsteinovu Mši v čele se zpěvákem Vojtou Dykem. Dílo, jehož ztvárnění se pohybuje na rozmezí obřadu, koncertu a divadla, má být podle ní nevšedním zážitkem.

Čím zaujme letošní Colours of Ostrava (zdroj: ČT24)

Kromě dalších headlinerů v čele s Beth Ditto, Future Islands či Kaleo upozornila Zlata Holušová i na další zajímavosti. „Na poslední chvíli se nám podařilo zařídit velkou taneční show, která se odehraje ve čtyři hodiny na Fresh stage v pátek. Myslím si, že choreografie bude stát za to,“ zmínila mimo jiné.

Festival Colours of Ostrava se uskuteční od 18. do 21. července. Akce se od roku 2012 koná v industriálním prostředí Dolních Vítkovic – bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Zatím poslední, 16. ročník, nabídl přes 350 programových bodů na 21 otevřených i krytých scénách – koncerty, diskuse, divadla, filmy, workshopy a výtvarné aktivity.  Podle ČTK loni přišlo víc než 45 000 lidí.