Číšník upozornil hosty, že nesmějí pít donesený alkohol. Zkopali ho, leží na JIP

O pomoc při pátrání po sedmičlenné skupině, která v sobotu večer v centru Prahy napadla číšníka na zahrádce restaurace, prosí policie. Zveřejnila fotografie všech podezřelých, o nichž se domnívá, že jsou cizinci. Kdo je viděl nebo ví, kde jsou, měl by zatelefonovat na linku 158.

Skupina sedmi mužů se vrhla na číšníka restaurace u pražského obchodního centra Quadrio ve Vladislavově ulici v sobotu před půl osmou večer – ještě za denního světla a mezi lidmi. Podle vyšetřovatelů se tak stalo poté, co číšník skupinu upozornil, že nemohou na zahrádce restaurace popíjet alkoholický nápoj, který si přinesli.

Záznam útoku, zdroj: Policie ČR (zdroj: ČT24)

„Skupina sedmi mužů zaútočila na personál restaurace, jednoho číšníka povalili na zem a tam ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj. Když poškozený zůstal bezvládně ležet na zemi, tak podezřelí z místa utekli na tramvaj číslo 14 a odjeli směrem na Karlovo náměstí,“ popsal napadení policejní mluvčí Jan Daněk. Zbitý muž utrpěl zranění hlavy, je po operaci ve velmi vážném stavu na jednotce intenzivní péče.

Útočníky však policisté zatím v rukou nemají. Prosí veřejnost o pomoc při pátrání, zveřejnili proto snímky podezřelých i video z napadení. Sedmi útočníkům hrozí obvinění z trestných činů těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Soud by je za to mohl poslat až na deset let do vězení, uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. 

Podezřelí z útoku
Zdroj: Policie ČR

Kriminalisté se domnívají, že útočníci jsou cizinci a mohli by pobývat v hotelu nebo jiném ubytovacím zařízení. Apelují proto zejména na recepční. Oni, ale i další lidé, kteří sedm mužů viděli nebo vědí, kde jsou, by to měli oznámit na lince 158.