Ředitel zlínské nemocnice byl odvolán, v květnu ho nahradí Maráček

Rada Zlínského kraje dnes odvolala předsedu představenstva Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Pavla Calábka. Nahradí jej ředitel lázní Karlova Studánka Radomír Maráček. Obměnu potvrdil hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL), nemocnice podle něj fungovala špatně ekonomicky i personálně.

Maráčka hejtman vybral přímo z několika uchazečů. „Především proto, že byl velmi dobrým ředitelem Fakultní nemocnice Olomouc, velmi dobře zná prostředí velké nemocnice a umí ho řídit. Je to člověk, který s tímto krajem nemá žádnou vazbu, myslím profesní. Myslím, že se bude dívat na nemocnici nezávisle a objektivně, že to pro něj je zajímavá výzva,“ uvedl Čunek.

Maráček jako ředitel nemocnice čelil obžalobě z porušování závazných pravidel hospodářského styku, pletichy při veřejné soutěži a veřejné dražbě a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Hrozilo mu až osm let vězení, soud jej ale zprostil obžaloby.

Maráček nastoupí do čela zlínské nemocnice v květnu, do té doby ji povedou coby krizoví manažeři předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek a jeho ekonomický náměstek Vlastimil Vajdák.