Ochranáři nechtějí další apartmány v Horních Mísečkách

Vítkovice – Krkonošští ochranáři usilují o omezení výstavby apartmánů v Horních Mísečkách. Nejraději by projekt zastavili úplně. Přestože v 90. letech s výstavbou souhlasili, nyní to označují za chybu. Podle starosty Vítkovic v Krkonoších Milana Rychtra vzniká ze střediska mrtvé městečko. Apartmány jsou prý větší část roku prázdné.

K dokončeným apartmánům přitom mají přibýt další. Celkem by jich mělo být 250. Ochranáři říkají, že by horám nejvíc prospělo zastavení projektu. To je ale nereálné. „Investor má druhou a třetí etapu výstavby zahrnutou ve stávajícím regulačním plánu,“ nechal se slyšet náměstek ředitele Správy KRNAP Jakub Kašpar.

Správa národního parku chce výstavbu alespoň omezit. Bude požadovat, aby firma investovala pouze v místech, kde už se v minulosti stavělo. Jakub Kašpar upřesnil, že cílem je využití stávajících objektů. Firma Level, která apartmány staví, slíbila reakci, ale později sdělila, že komunikovat nemůže, protože zástupce investora – společnosti Conmaco – je v cizině. Mobilní telefon investor nezvedal.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)