Po krnovském obchvatu jezdí řidiči jen pár týdnů, zaznamenal už několik dopravních nehod

Události v regionech: Nehody na krnovském obchvatu (zdroj: ČT24)

Už asi měsíc mohou řidiči využívat nově vybudovaný krnovský obchvat. Jen za tu dobu se tam už staly čtyři dopravní nehody, hned dvě na křižovatce s Petrovickou ulicí. Vedení města usiluje o vytvoření kruhových objezdů, aby zvýšilo bezpečnost dopravy.

Krnovský obchvat je v provozu teprve měsíc, za tu dobu se na něm staly už čtyři dopravní nehody. Jedním z nejproblematičtějších míst je křižovatka s Petrovickou ulicí. Střídají se tam různé přednosti v jízdě rychle za sebou.

Policisté proto žádají změnu. „Policisté krajského ředitelství iniciovali několik změn, a to například dopravního značení,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.  Také vedení Krnova už před časem oznámilo záměr vybudovat na dvou místech kruhové objezdy.

Zatím však ani jeden nestojí a lidé v okolí si začínají stěžovat. „Náš cíl byl nečekat, až se stane velký problém a vážná nehoda. Naopak jsme téma spustili ještě před otevřením obchvatu, ale navržení bezpečných křižovatek, spolupráce s dopravními experty, série jednání s policií a Ředitelstvím silnic a dálnic, to všechno trvá měsíce,“ uvedl starosta Krnova Tomáš Hradil (za Krnovské Patrioty).

Na druhou stranu si řada místních obchvat pochvaluje. Na několika dříve velmi frekventovaných místech klesla intenzita dopravy velmi výrazně.

Řidiči sníženou rychlost na nezkolaudované stavbě nedodržují

Krnovský obchvat je zatím ve zkušebním provozu, kolaudační řízení stále běží. I proto je na celé trase povolená jen padesátikilometrová rychlost. Řidiči však omezení nedodržují. „Projel jsem si celý obchvat dvakrát, tam a zpátky a dodržoval 50 kilometrů v hodině. Předjelo mě několik osobních aut, dodávka a dokonce i jeden kamion,“ popsal redaktor ČT Jan Pirkl.

„Policisté místního dopravního oddělení v Krnově a samozřejmě i bruntálští dopravní policisté věnují tomuto úseku zvýšenou pozornost,“ okomentoval Černohorský.

Krnovský obchvat se staví čtyři roky a téměř osmikilometrový úsek stál miliardu korun. Do plného provozu by měl být uveden v prosinci.