Tátova volha přiváží první trailer. S Balzerovou a Vilhelmovou

První trailer: Tátova volha (zdroj: Infinity Prague)

„Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ posteskl si v dobrém režisér a scenárista Jiří Vejdělek. O ženách je také chystaná komedie Tátova volha, která bude mít premiéru letos 8. března, tedy na Mezinárodní den žen, jak jinak. Zatím přiváží první trailer.

Jiří Vejdělek je převážně komediální tvůrce, i když výrazně na sebe před deseti lety upozornil dramatem Václav. Příběh o vesnickém outsiderovi obdržel dva České lvy, oba za herecké výkony (Ivana Trojana a Jana Budaře). Lva získala i Vejdělkova nejúspěšnější komedie – Ženy v pokušení, kde zazářila Eliška Balzerová. 

Plakát k filmu Tátova volha
Zdroj: CinemArt

Tu Vejdělek obsadil i do své novinky. Hraje matku, která se spolu s dcerou (Tatiana Vilhelmová) vydá pátrat po bývalých milenkách svého manžela Ludvíka. V rolích matky a dcery se Balzerová s Vilhelmovou potkaly už před dvěma lety v komedii Teorie tygra režiséra Radka Bajgara. Tentokrát společnou cestu podniknou ve veteránovi Volha Gaz 21, který po sobě Ludvík – kromě nemanželského syna, jak se ukáže – zanechal. Odtud název filmu.

Ženy v pokušení  byly pro Elišku Balzerovou po delší době velkou filmovou příležitostí, nový snímek na plátna kin „vrátí“ po osmi letech herečku Hanu Maciuchovou. Zábavu divákům zajistí také Emília Vášáryová, Vilma Cibulková, Eva Holubová, Bolek Polívka, Jana Plodková nebo Martin Myšička.

Tátova volha se natáčela v září a říjnu loňského roku na mnoha místech České republiky. Koproducentem snímku je Česká televize.