Chci posluchače překvapit. Na festivalu Metronome hraje Sting

V Praze hraje Sting. Vystoupí na festivalu Metronome (zdroj: ČT24)

Druhý ročník festivalu Metronome nabídne během pátku a soboty na pražském Výstavišti Holešovice čtyři desítky koncertů. Jako hlavní hvězda zahraje britský hudebník Sting. „Rád překvapuji sebe i posluchače, aby nevěděli, co očekávat,“ uvedl muzikant pro Českou televizi. V Praze dále vystoupí kapely Kasabian nebo Young Fathers.

„Sting přijede s programem, který bych nazvala best of, protože to bude průřez jeho tvorbou, zazní také hity od Police, takže to bude výjimečná příležitost, jak si tyhle hity poslechnout naživo,“ zve hudební nadšence dramaturgyně přehlídky Barbora Šubrtová.

„Nejdůležitější vlastností hudby je podle mne schopnost překvapit. Rád překvapuji sebe i posluchače, aby nevěděli, co očekávat. Natočit přímočaré rockové album, to snad bylo ode mne překvapivé,“ uvedl Sting pro ČT.

Jeho zatím poslední deska, kterou nazval podle křižovatky ulic na Manhattanu prostě 57th & 9th, je návratem ke kytarovému rocku, který Sting hrával před třiceti lety v dobách kapely Police.

Druhý ročník Metronome nabídne 23. a 24. června na Výstavišti v Holešovicích čtyři desítky koncertů. Kromě zahraničních hostů, jako jsou skupiny Kasabian, The Veils, Young Fathers nebo duo GusGus, na festivalu vystoupí také české hvězdy Thom Artway, David Koller, Ewa Farna, Lenny, Monkey Business nebo Klara & the Pop, nový projekt zpěvačky Kláry Vytiskové, se kterou zahraje jazzový varhaník Ondřej Pivec.

„Na Metronome festivalu chceme dělat unikátní koncerty, které jinde nejsou, takže například s Monkey Business jsme se domluvili, že zahrají poctu Georgi Michaelovi. Nebo jsem ráda, že se podařilo představit úplně jinou polohu Ewy Farne, která předvede jazzový set s Davidem Dorůžkou, což bude, myslím, překvapení pro všechny,“ láká Barbora Šubrtová.

Pořadatelé očekávají, že na festival dorazí přibližně 12 tisíc lidí. Návštěvníci festivalu si mohou postavit stan u pražské Stromovky, kde budou mít k dispozici sprchy, občerstvení nebo úschovnu zavazadel.