Dagmar Pecková riskuje. Pouští se do Mackieho Messera i do upřímné knihy

Dagmar Pecková chystá album i knihu (zdroj: ČT24)

Pěvkyně Dagmar Pecková je hledaná. Wanted by se měla jmenovat její nová deska, která je poctou německému skladateli Kurtu Weillovi, mimo jiné autorovi slavného hitu Mackie Messer ze Žebrácké opery. Novinka vyjde příští rok na jaře a následovat ji bude šňůra kabaretních show v režii bratrů Cabanů.

„Je to přece jen žánr trochu jiného ražení, nikdo dopředu neví, jak to dopadne, a přesto risk je někdy zisk,“ říká o odbočce známé mezzosopranistky mimo operní klasiku dirigent a aranžér skladeb Jan Kučera.  

Skladby Kurta Weilla, který byl populárním skladatelem v Německu 20. let (z obav z nástupu nacismu emigroval kvůli svému židovskému původu v roce 1933 do Ameriky), do svého repertoáru zařadili Ella Fitzgeraldová, Sting, David Bowie nebo skupina The Doors. 

„Moje pocta Kurtu Weillovi nebude jen repertoár ze Žebrácké opery či Vzestupu a pádu města Mahagonny, ale také písně a balady v originálních německých, francouzských a anglických verzích,“ přislíbila Dagmar Pecková. Největším oříškem se pro ni prý ukázalo být mluvené slovo, které je součástí některých skladeb. 

Zato psané slovo pěvkyni problém nedělá. Chystá totiž nekompromisní knihu pamětí. „Bude v ní spousta mých názorů, ať se to někomu líbí, nebo ne. Ale znáte mě, jsem docela přímý člověk, myslím, že v tomhle bude kniha zajímavá,“ předpokládá. 

Vydáno pod