Dospělý Potter už má podobu. Je strhaný a v ministerském

Tým okolo J. K. Rowlingové už odhalil oficiální podobu herců, kteří na divadle ztvární osmé pokračování ságy o kouzelnickém učni. Harry Potter a prokleté dítě však zachycuje hlavního hrdinu dospělého, v manželském svazku a s dětmi. Hrdina pracuje na ministerstvu a onen zasmušilý výraz na fotografiích je prý záměrný.

„Jamie Parker jednoduše je Harry. Docela se mi ulevilo, když jsem ho viděla. Roli pochopil naprosto správně,“ okomentovala obsazení Rowlingová.

Kostýmy pro současné postavy navrhovali tvůrci hry tak, aby fanouškům „poterroságy“ připadaly povědomě. Chtěli prý, aby lidé věděli, že „příběh je v dobrých rukou a  že bereme svou práci vážně.“  Proto dospělému Potterovi zůstaly ikonické brýle i jizva na čele. 

Herečka Poppy Miller ztvárňující Ginny Potterovou (rozenou Weasleyovou) je ze svého vzezření nadšená. S jejím výběrem je autorka příběhu spokojená také. „Myslím, že hodně lidí by mělo tuhle Ginny rádo za matku. Milá a laskavá, přesně jakou jsem si ji vysnila,“ řekla. 

Na scénu se vrací i tradiční stejnokroj z Bradavic, tentokrát ho nosí syn Albus Severus. O jeho charakteru a roli však Rowlingová nic prozradit nechtěla, aby hru nespoilerovala.  Web Pottermore přinese další várku postav během následujících dní.