Olma stahuje mléko s datem spotřeby od 26. do 30. října. Může způsobit zažívací potíže

Mlékárna Olma stahuje z trhu čerstvé mléko v PET lahvích s datem spotřeby od 26. do 30. října. Podle výrobce došlo k jeho mikrobiální kontaminaci a jeho požití by mohlo způsobit zažívací potíže. Kdo mléko zakoupil, může ho vrátit v prodejně, případně ho reklamovat u výrobce.

Podle mlékárny se mikrobi do mléka dostali kvůli technické poruše na jejím zařízení. „Kontaminace není plošná a masivní, ale mléko se může i při uchování ve správných skladovacích podmínkách kazit a proto jej nedoporučujeme ke konzumaci,“ uvedla Olma s tím, že u citlivých jedinců může způsobit zažívací potíže. Kontaminované mléko lze poznat podle neobvyklé vůně a chuti.

Lidé, kteří si mléko koupili, ho mohou vrátit v prodejnách. Lze jej také reklamovat u výrobce, a to i bez pokladního dokladu – stačí zaslat fotografii, na které bude vidět datum spotřeby, počet kusů a číslo účtu pro zaslání peněz, ujistila mlékárna. Podle webu Echo24 v souvislosti se zjištěním Olmy odstraňuje diskontní řetězec Lidl z obchodů i tři druhy mléka Pilos, které  mlékárna pro značku dělá.

Mlékárna Olma patří mezi největší zpracovatele mléka v České republice, je součástí koncernu Agrofert. Do února 2017 vlastnil koncern tehdejší ministr financí a současný premiér Andrej Babiš (ANO), kvůli zákonu o střetu zájmů vložil své akcie do svěřenských fondů.