Generální ředitel alternativní taxislužby Uber Travis Kalanick odstoupil

Spoluzakladatel amerického provozovatele alternativní taxislužby Uber Travis Kalanick odstoupil z funkce generálního ředitele podniku. Informoval o tom list The New York Times na svých internetových stránkách. Informaci později potvrdil mluvčí podniku.

Uber se v poslední době potýká se sérií nepříznivých událostí, včetně obvinění ze sexuálního obtěžování v podniku či videozáznamu Kalanickovy hádky s jedním z řidičů, který si stěžoval na pokles sazeb.

Kalanick již minulý týden uvedl, že se na blíže neurčenou dobu stáhne z vedení podniku. V úterý pak pětice významných investorů Uberu vyzvala k jeho úplné rezignaci na funkci generálního ředitele. Kalanick po několikahodinové diskusi s investory na tento požadavek přistoupil, píše The New York Times.

„Miluji Uber víc než cokoliv na světě a v tomto obtížném okamžiku v mém osobním životě jsem přijal požadavek investorů na odstoupení, aby se Uber mohl vrátit k budování a nebyl rozptylován dalším bojem,“ cituje list z Kalanickova prohlášení. Kalanick nadále zůstane členem správní rady společnosti Uber.

obrázek
Zdroj: ČT24

Minulý týden čtyřicetiletý Kalanick uvedl, že potřebuje čas, aby se vzpamatoval z úmrtí své matky, která minulý měsíc zemřela při lodní nehodě. Prohlásil také, že je zodpovědný za současný stav podniku a že se potřebuje stát lepším vedoucím pracovníkem.

Společnost Uber již v březnu uvedla, že chce napravit svou poškozenou pověst a zlepšit firemní kulturu. V úterý v rámci snahy o zlepšení vztahů se svými řidiči oznámila, že umožní zákazníkům platit prostřednictvím její mobilní aplikace spropitné, čemuž se po léta bránila.

Vydáno pod