Prestižní ocenění gastronomického průvodce nově získal pražský podnik Field Restaurant pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka. Je to třetí hvězda pro tuzemskou gastronomii - ocenění si totiž i tentokrát udržely restaurace Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise. Všechny tři tak nyní mají po jedné hvězdičce.
Michelin poslal do Česka třetí hvězdu. Získal ji pražský Field
Podnik La Degustation vede šéfkuchař Oldřich Sahajdák, zatímco v Alcronu je to Roman Paulus. Obě restaurace si navíc hvězdu Michelin drží už čtvrtý rok po sobě.
Letos se k nim přidal i Field Restaurant, který přitom vznikl teprve před dvěma roky. Podle spisovatele a gurmeta Vladimíra Poštulky to ale není nic neobvyklého. Michelinskou hvězdu totiž dostávají i podniky, které otevřely třeba před půl rokem. „Největší síla Fieldu je v modernosti a v jednoduchosti,“ dodává Poštulka.
Michelin ale nerozdává pouze hvězdičky, ale třeba i ocenění Bib Gourmand, které je určené pro cenově dostupnější podniky. To letos obdržela i česká restaurace Maso a Kobliha. Ve všech případech jde o pražské podniky, protože Michelin se prozatím soustředí pouze na hlavní město.
Celkem bylo letos oceněno 68 podniků, z toho pět restaurací z Francie, Dánska, Německa a Norska dostalo maximální možný počet tří hvězdiček.