VŠE jde do „Second Life“

Praha – Vysoká škola ekonomická pořádá den otevřených dveří, a to mimo standardní formu prezentace - ve virtuálním světě. Představí se takto jako první vysoká škola u nás. Na serveru Second Life ve městě Bohemia je možno školu dnes od 16 hodin navštívit.

„Second life je další generace webu 2.0, kde je krajina, města a každý, kdo se připojí, zde žije svůj virtuální život, nakupuje apod.,“ představil projekt proděkan Národohospodářské fakulty VŠE Dan Šťastný. „Ve virtuálním světě cítíme také prostor pro oslovení studentů, neděláme si ale ambice, že bychom momentálně oslovili velké množství potencionálních studentů a návštěva Second Life by mohla konkurovat fyzickému kontaktu se školou. Pokud přijde několik desítek zájemců, budeme rádi,“ přeje si Šťastný.

Spousta společností a univerzit vytváří své pobočky v Second Life a život na webu opravdu studentům dává možnost navštívit například některé přednášky.

Den otevřených dveří se koná ve městě Bohemia. „Na náměstí jsme vybudovali pódium, auditorium, kam člověk vstoupí, a tam budeme prezentovat naši školu,“ pozval zájemce Šťastný. Den otevřených hodin VŠE začíná dnes v 16 hodin na www.secondlife.com.