Policisté obvinili muže, který ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici. Hrozí mu až tři roky vězení

Benešovští kriminalisté obvinili třiašedesátiletého muže, který v pondělí ohrožoval nožem a střelnou zbraní zdravotníky v nemocnici v Benešově, z trestného činu nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Informovala o tom mluvčí středočeských policistů Barbora Schneeweissová s tím, že mu hrozí až tři roky vězení. Soudce mezitím v úterý poslal muže do vazby.

„Ještě včerejšího dne, tedy 30. listopadu 2021, zahájili benešovští kriminalisté trestní stíhání 63letého muže, kterého obvinili z trestného činu nebezpečné vyhrožování a výtržnictví,“ uvedla ve středu na webu policie mluvčí Schneeweissová.

„V případě prokázání viny a odsouzení může muž skončit až na tři roky ve výkonu trestu odnětí svobody,“ doplnila s tím, že na vynesení rozsudku si počká ve vazební věznici. V úterý večer na něj totiž soudce uvalil vazbu.

Událost se stala v pondělí odpoledne. Záchranná služba převezla muže na chirurgickou ambulanci k ošetření, pacient tam však z batohu vytáhl nůž a poté i střelnou zbraň a začal personál ohrožovat. Zdravotníci z ordinace okamžitě utekli, muže na ambulanci zamkli a zavolali na linku 158.

Policisté proti muži zakročili ještě před příjezdem zásahové jednotky. Po několika výzvách, aby odložil zbraň, a po několikaminutovém vyjednávání použili taser a zpacifikovali ho. Následně muže odzbrojili a zadrželi.

Při incidentu nebyl nikdo zraněn, policisté u muže po zadržení našli dvě plynové zbraně a dva nože. Středočeská policie následně zahájila úkony trestního řízení a začala zjišťovat okolnosti a motiv události.