Pelta převedl na svou manželku pozemky a domy za desítky milionů. Policie na ně teď nedosáhne

Bývalý šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta převedl na svou manželku celkem 12 pozemků a domů v celkové hodnotě asi 45 milionů korun. Policie přitom už v té době zjišťovala, jaká je výše Peltova majetku, píše server Seznamzpravy.cz. Pelta čelí spolu s bývalou náměstkyní na ministerstvu školství Simonou Kratochvílovou obvinění z ovlivňování sportovních dotací.

Policie část majetku Miroslava Pelty obstavila. Podle Seznamu ale dosáhla jen na dva domy v hodnotě asi 26 milionů. Zmíněné pozemky a domy už předtím skončily v portfoliu jeho manželky. „To je myslím naše interní věc. To s tou mojí kauzou, ve které jsem obviněn, žádnou souvislost nemá, vážně ne,“ řekl Seznamu Pelta.

Pelta s Kratochvílovou jsou obviněni z manipulací při rozdělování sportovních dotací. Mezi další stíhané patří i Fotbalová asociace ČR a Česká unie sportu.

„Finanční podpora projektů nebyla rozdělována prioritně podle splnění předepsaných kritérií, ale podle politického zadání či podle finančního přínosu, případně podle jiné výhody, kterou poskytnutí dotace na konkrétní projekt Miroslavu Peltovi, na něj napojeným osobám a dalším vlivným osobám přinesl,“ napsali policisté loni do Peltova obvinění.

Vyšetřování v této kauze dále probíhá. Někteří advokáti očekávají, že by se mohlo uzavřít do konce letošního roku.

Exšéf fotbalové asociace i Kratochvílová obvinění odmítají. „Neovlivňoval nikoho z komise. Byli vyslýcháni svědci, nechci to komentovat, protože je to předmětem vyšetřování, ale trvá na tom, že je nevinen,“ řekl už dříve Peltův advokát Oldřich Chudoba.