Na prohlídce Krejčířovy vily: Vyschlé bazény, rozbitá okna i potrhané plakáty

Prohlídka Krejčířovy vily v roce 2017: Vyschlé bazény, rozbitá okna i potrhané plakáty (zdroj: ČT24)

Uvnitř vily, ze které při domovní prohlídce utekl v červnu 2005 Radovan Krejčíř, natáčeli redaktoři ČT24. Podnikatelova rodina dosud do objektu nikoho s kamerou nepustila. Několikrát se tam vloupali zloději a nedávno dovnitř pronikla skupina youtuberů.

Luxusní vila v Černošicích u Prahy s několika ložnicemi, bazény a akváriem pro žraloka je již několik let v exekuci. Stát ji chce prodat, aby umořil náhradu škody, ke které Krejčíře odsoudily soudy. V dobách „slávy“ dosahovala hodnota vily více než půl miliardy korun, odhadní cena byla však při posledním pokusu o dražbu 97,29 milionu. Krejčířova manželka dlouhodobě usiluje o vyloučení vily z exekuce.

Zloději se v minulosti do domu vloupali už několikrát. Minulý týden tam pronikla skupina youtuberů. Podle Krejčířovy rodiny způsobili značnou škodu. 

V únoru se podařilo vydražit za téměř šestnáct milionů menší Krejčířovu vilu, která leží od té první jen několik stovek metrů daleko. 

Krejčíř žije od roku 2007 v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění, k verdiktu zatím dospěl jeden případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení bratra drogového dealera, který podle obžaloby zmizel s 25 kilogramy pervitinu. Proti rozsudku se Krejčíř obrátil se stížností na jihoafrický ústavní soud.

V České republice byl Krejčíř pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 k souhrnnému trestu 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal nepravomocně za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka.