Při tragické nehodě na Lounsku zahynulo osm lidí

Louny - Osm lidských životů si ve středu večer vyžádala dopravní nehoda na silnici I/7 u Panenského Týnce na Lounsku. Střetly se tam nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Je to patrně nejtragičtější silniční nehoda od března 2003, kdy u jihočeských Nažidel zahynulo 19 cestujících v autobuse.

Nehoda se stala ve středu kolem 18:30. Podle policie řidič osobního vozidla Škoda Fabia Combi, jedoucí ve směru od Prahy na Louny, v místě rozšíření vozovky do dvou rychlostních pruhů začal předjíždět před ním jedoucí kamion. V opačném směru jela v tom momentě dodávka. Osobní auto a dodávka se bočně střetly a náraz vychýlil dodávku do protisměru, kde čelně narazila do kamionu. 

Následky této nehody jsou tragické. Všichni cestující v dodávce ve věku od 23 do 64 let, včetně padesátiletého řidiče, utrpěli na místě smrtelná zranění. Řidič Škody Fabia z Chomutova byl zraněn lehce. U něj i u šoféra kamionu provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda byla odhadnuta na 650 000 korun. Silnice byla zprůjezdněná dnes ráno, kolem druhé hodiny, uvedla na webu lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová

V říjnu 2001 se na stejné silnici na obchvatu Loun střetla dvě osobní auta. V jednom cestovaly tři ženy, ve druhém voze rodina se dvěma dětmi. Všichni zahynuli. Přímo na místě zemřelo šest lidí. Žena, která svou nepozorností nehodu zavinila, podlehla o několik dní později svým zraněním v nemocnici.

Podle policie řidič osobního auta Škoda Fabia Combi, jedoucí ve směru od Prahy na Louny, v místě rozšíření vozovky do dvou rychlostních pruhů začal předjíždět před ním jedoucí kamion. V opačném směru jela v tom momentě dodávka. Osobní auto a dodávka se bočně střetly a náraz vychýlil dodávku do protisměru, kde čelně narazila do kamionu.
Zdroj: ČT24