V New Yorku se srazily dva plné autobusy, záchranáři ošetřili desítky lidí

V New Yorku se ve čtvrtek kolem 19. hodiny tamního času (v pátek 1:00 našeho času) srazil dvoupatrový turistický vyhlídkový autobus se spojem veřejné dopravy. Obě vozidla byla podle informací hasičů plně obsazená, zdravotníci proto ošetřili na osm desítek lidí, z nichž nejméně 18 bylo převezeno do nemocnice.

Podle agentury Reuters se přední okna vyhlídkového autobusu roztříštila poté, co zezadu najel do linkového autobusu veřejné dopravy na křížení První avenue s 23. ulicí ve východní části Manhattanu. Podle informací portálu NBC New York šofér turistického autobusu krátce před srážkou jel na červenou.

Zástupci hasičského sboru novinářům po nehodě řekli, že 18 lidí bylo převezeno do nemocnic a dalších třiašedesát zdravotnické posádky ošetřily na místě. Většina zranění byla lehčího charakteru, šlo hlavně o podlitiny a mělké řezné rány. U dalších pasažérů ovšem měli záchranáři podezření na možné zlomeniny a zranění hlavy a krku.

Portál ABC News později s odkazem na zástupce šéfa záchranné služby Paula Hoppera napsal, že hospitalizováno bylo 36 lidí a dalších 35 ošetřeno na místě. Náměstek velitele newyorských hasičů Kevin Murphy doplnil, že záchranáři použili k evakuaci některých zraněných kvůli poškození autobusů také lana a žebříky.