Tornáda a bouře zabily v Tennessee šest lidí a další desítky zranily

Nejméně šest mrtvých a více než dvacet zraněných si v sobotu vyžádaly silné bouře a tornáda v americkém státě Tennessee. Mezi mrtvými je i nejméně jedno dítě, informuje agentura AP. Více než osmdesát tisíc lidí je podle agentury Reuters bez elektřiny.

Tornádo v sobotu odpoledne zasáhlo okres Montgomery v severním Tennessee u hranic s Kentucky. Vyžádalo si tři životy, včetně života dítěte. Dalších 23 lidí muselo být ošetřeno v nemocnicích.

„Jsou to zdrcující zprávy a naše srdce jsou zlomena kvůli rodinám těch, kteří přišli o své blízké,“ uvedl v prohlášení Joe Pitts, starosta města Clarksville, v němž byla poničena řada domů.

Tři lidé kvůli počasí přišli o život také ve městě Madison severně od Nashvillu, napsala na svém webu stanice CNN.

Meteorologové podle CNN potvrdili výskyt nejméně dvou tornád, jednoho v okrese Montgomery a dalšího u města Rutherford.

Čekají se další bouře

Nepříznivé počasí se ze středu USA posouvá na východ, celé tamní pobřeží mohou až do nedělního večera zasáhnout další bouře, varují podle CNN meteorologové, kteří nevyloučili ani možnost vzniku kratších tornád.

Vítr může být v neděli ještě silnější než v sobotu, v nárazech může dosáhnout až osmdesáti kilometrů za hodinu, v pobřežních oblastech států New York a New Jersey až 95 kilometrů za hodinu. Napršet může až padesát milimetrů srážek, dodávají podle CNN meteorologové.