Senátor Scott odstoupil z boje o republikánskou nominaci na amerického prezidenta

Ze souboje o republikánskou nominaci na amerického prezidenta odstoupil senátor Tim Scott. Informuje o tom agentura AP. Jasným favoritem republikánských primárek zůstává exprezident Donald Trump. Již dříve z boje o republikánskou nominaci odstoupil bývalý viceprezident Mike Pence.

„Myslím, že voliči, kteří jsou těmi nejpozoruhodnějšími lidmi na světě, mi opravdu jasně říkali: 'Teď ne, Time',“ uvedl Scott v rozhovoru s televizí Fox News.

Agentura Reuters míní, že odstoupení osmapadesátiletého politika, který je jediným černošským republikánským senátorem, může být mírnou vzpruhou pro umírněné kandidáty, kteří se v primárkách snaží prosadit proti Trumpovi, konkrétně pro bývalou velvyslankyni USA při OSN Nikki Haleyovou.

Ve chvíli, kdy Scott odstoupil, dva významní dárci jeho kampaně agentuře Reuters sdělili, že svou podporu přesunou k Haleyové, která stejně jako Scott pochází ze státu Jižní Karolína.

Scott svou kandidaturu oznámil v květnu, a i když měl podle AP na svou kampaň více peněz než většina ostatních republikánských kandidátů, nepodařilo se mu prosadit. Koncem října svou kandidaturu ukončil také bývalý viceprezident Mike Pence.