U Otrokovic hořel transformátor. Kouř byl vidět na kilometry

Hasiči likvidovali v rozvodně poblíž Otrokovic na Zlínsku požár transformátoru. Z místa začal odpoledne stoupal hustý tmavý kouř, který byl viditelný kilometry daleko. Žádné zranění není podle mluvčího krajských hasičů Pavla Řezníčka hlášeno. Událost by neměla ohrozit dodávky elektrické energie.

Informaci o požáru přijali hasiči kolem 15:30. Vyjížděly k němu dvě profesionální a dvě dobrovolné jednotky. „Před 16:30 jsme zahájili hasební práce. Jednotky totiž musely vyčkat, až bude zařízení odpojené od elektrické energie,“ uvedl mluvčí Řezníček. Na určení příčiny vzniku požáru a výše způsobených škod je podle něj příliš brzy.

Oheň zasáhl transformátor T401. „Na zabezpečení dodávek elektrické energie v regionu požár nebude mít vliv,“ řekla mluvčí společnosti ČEPS, které zařízení patří, Hana Klímová. Kromě hasičů podle ní na místě zasahují i pracovníci společnosti ČEPS.

U požáru transformátoru zasahovali hasiči v rozvodně v Otrokovicích také loni v prosinci. Podle vyšetřovatele tehdy vybuchl transformátor napětí, což poškodilo i dva sousední transformátory. Způsobenou škodu odborníci vyčíslili zhruba na 1,5 milionu korun, událost způsobila asi sedmiminutový výpadek dodávek elektrické energie.