Pacienti budou mít konečně soukromí. Kroměřížská nemocnice opravila ambulanci ORL

Ambulantní část oddělené ORL a chirurgie hlavy a krku zrekonstruovala Kroměřížská nemocnice. Vyšetřuje se v ní tak na třech místech. Původně museli pacienti sedět v jedné místnosti s velkou čekárnou, kde neměli soukromí při komunikaci se sestrou.

Lékaři teď můžou pacienty na vyšetřovně audiologie prohlédnout ve větších prostorech, jiná ordinace je nově vybavená ultrazvukem. „Máme nyní moderní centrální evidenci pacientů s komfortní čekárnou a tři oddělené ambulance. Díky tomu mohou vedle všeobecné ambulance současně pracovat i naše specializované poradny, kterých nabízíme více než desítku,“ uvedl primář oddělení Ivan Pár.

Ambulance se zaměřují na nádory hlavy a krku, nosní onemocnění, problematiku zvětšených uzlin a zduření na krku, onemocnění slinných žláz, chrápání a poruchu dechu ve spánku či diagnostiku a léčbu závratí.

Špičkové pracoviště v kraji

„Kroměřížské otorhinolaryngologické oddělení je nejlepším pracovištěm v tomto oboru ve Zlínském kraji, za což patří dík panu primáři Ivanu Párovi i celému jeho týmu. Zároveň v praxi dokazuje, že za kvalitní péčí neváhají pacienti dojet i na větší vzdálenost,“ uvedl hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Oddělení eviduje v ambulancích přes 12 a půl tisíce ošetření ročně. „Je výjimečné také tím, že provádí prakticky celé spektrum ORL operací, od operací štítné žlázy, nádorů hlavy a krku až po mikrochirurgické operace ucha i hlasivek. Patří k uznávaným pracovištím i mezi odborníky, o čemž svědčí i fakt, že předloni uspořádalo celonárodní kongres otorhinolaryngologů,“ uvedl předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje Radomír Maráček.

Rekonstrukce trvala pět měsíců, stála osm milionů korun, zahrnovala stavební úpravy i pořízení nového vybavení a přístrojů. Nemocnice ji platila ze svého rozpočtu. Letos chce opravit také silnice v areálu, chystá i přístavbu.