Začala oprava části dálničního obchvatu Plzně. Řidiči musí počítat s omezeními

Zprávy ve 12: Oprava obchvatu Plzně (zdroj: ČT24)

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravu části dvacetikilometrového dálničního obchvatu Plzně. S dopravním omezením tam musí řidiči počítat následujících osmdesát dnů. Komplikace se částečně dotknou i okrajových částí města.

Silničáři začali opravovat dálniční obchvat Plzně mezi kilometry 76,5 a 84,8. Opraví oba pásy včetně větví mimoúrovňové křižovatky se silnicí první třídy na Klatovy a povrch v tunelu Valík. Řidiči tak musí počítat s omezením provozu na dálnici, ale i v okrajových částech města.

„Kromě opravy dálnice a asfaltového povrchu v tunelu Valík Ředitelství silnic a dálnic plánuje opravy některých sjezdů z dálnice a mimoúrovňových křižovatek. To se dotkne dopravy na Borských polích v Plzni. Tam už v tuhle chvíli probíhá rekonstrukce části vozovky v průmyslovém parku a už teď je tam doprava svedena do jednoho jízdního pruhu,“ popsal redaktor České televize Zděněk Mlnařík.

Stavební akce za 336 milionů korun s DPH je rozdělena do pěti etap, během nichž se budou postupně měnit dopravní omezení v řešeném úseku. „Nejprve opravíme levý jízdní pás. Uzavře se levá polovina mimoúrovňové křižovatky Litice (exit 80) i odpočívka Šlovice vpravo na 83. km. Pravý jízdní pruh ve směru na Rozvadov v prostoru mimoúrovňové křižovatky Litice bude veden kolektorem. Toto řešení umožní napojení větví stávajícími připojovacími pruhy," řekl mluvčí ŘSD Adam Koloušek. Protisměrné jízdní pruhy budou oddělené dočasným svodidlem.

Za uzavřenou levou polovinou mimoúrovňové křižovatky Litice bude vyznačená objízdná trasa ve směru na Prahu a Klatovy. „Na Prahu povede od silnice I/27 nájezdem na dálnici do pravého jízdního pásu a otočením přes mimoúrovňovou křižovatku Sulkov na silnici I/26 ve směru Plzeň přes ulice Domažlická a Folmavská na silnici I/27 na Klatovy,“ dodal mluvčí.