Ve Vysokém Mýtě se body řidičům posílají SMS

Vysoké Mýto - Informace o trestných bodech za dopravní přestupky v textové zprávě přes mobil. Tímto způsobem začala informovat řidiče radnice ve Vysokém Mýtě kvůli tomu, že bývají zpravidla překvapeni, když zjistí, kolik bodů už mají na kontě. Aktuálně má alespoň jeden bod každý dvanáctý šofér v zemi.

„V okamžiku, kdy nám sem přijde jakékoliv oznámení, ať už od správního orgánu, nebo od policie, tak automaticky odesíláme žadateli na jeho mobilní telefon informaci,“ říká vedoucí odboru dopravy na MÚ Vysoké Mýto Kristýna Šťastná.

Stačí, aby řidič přišel na odbor dopravy, předložil občanský průkaz, vyplnil formulář a zadal číslo svého mobilu. Zprávu o připsání bodů řidič dostane přímo od úřednice, která má evidenci na starosti.

„Software vyvinuli pracovníci našeho IT, takže nás to stálo jejich práci a i samotná služba pro občany je bezplatná,“ vysvětlil starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek.

Na Vysokomýtsku je už kolem sedmdesáti řidičů, kteří dosáhli plného počtu, tedy dvanácti trestných bodů. Zprávy na mobil podle radnice šetří čas, peníze a znamenají lepší kontrolu bodového konta.

Vysoké Mýto informuje řidiče o bodovém kontě (zdroj: ČT24)