Vandalové na Vysočině záměrně ničí myslivecké posedy

Události: Vandalové ničí posedy (zdroj: ČT24)

Myslivcům na Vysočině někdo úmyslně ničí posedy. Rozřeže je a vytluče okna. Vandalové už způsobili desetitisícové škody. Případy vyšetřuje policie.

Myslivec Jaroslav Valenta našel na okraji lesa u Vyskytné zničenou „kazatelnu“. Mezi jeho kolegy se tak říká dřevěnému domku na nohách. „Je vidět, že to vítr neshodil, protože je to sekané sekyrkou,“ poznamenal Valenta, který stavení sám vybudoval. Škoda je asi deset tisíc korun. 

Zhruba o dva kilometry dál je další zničená stavba. Tentokrát se jedná o mobilní „kazatelnu“, které vandalové propíchali i pneumatiky. „Tady se pěkně vyřádili, tuplované okno je roztřískané,“ uvedl Valenta.

„Rozhodli jsme se, že to předáme policii k vyšetření,“ vyjádřil se k záležitosti Lubomír Nechvátal, předseda Okresního mysliveckého spolku Pelhřimov.

Mnoha lidem jsou myslivci trnem v oku třeba kvůli tomu, že střílí zvěř. Co se divočáků týče – tak to mají v popisu práce a lovit je musí. Stejně tak se snaží ulovit některou nemocnou zvěř dřív, než uhyne v bolestech, vysvětlují.