V noci hořel byt v Praze 4 a ubytovna v Praze 10, desítky lidí se musely evakuovat

Pražští hasiči zasahovali v noci na úterý u požáru bytu v Praze 4 a požáru ubytovny v Praze 10. Byt hořel ve dvanáctém patře obytného domu v Mečíkové ulici, hasiči z domu evakuovali 43 lidí, jednoho muže záchranáři úspěšně resuscitovali. V ubytovně, která je určena k demolici, hořelo ve druhém nadzemním podlaží, evakuováno bylo třicet lidí.

Byt začal hořet krátce před jednou hodinou v noci. „Po příjezdu první jednotky byl byt plameny zachvácen v plném rozsahu,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka. Požár se podle něj podařilo dostat pod kontrolu za několik minut, plameny ale byt zcela zničily.

„Během zásahu byla nalezena jedna osoba a předána do péče ZZS. Z domu bylo evakuováno 43 osob,“ doplnil. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové záchranáři pečovali o muže ve věku kolem sedmdesáti let. „Muže jsme resuscitovali a převezli do nemocnice na Vinohradech,“ řekla.

Pražští hasiči zasahovali u požáru bytu na Zahradním Městě (zdroj: ČT24)

Příčina požáru není zatím známá, škodu hasiči předběžně odhadli na několik milionů korun.

V ubytovně v Černokostelecké ulici zasahovali hasiči krátce po půlnoci. „Na likvidaci požáru nasadili čtyři vodní proudy s využitím výškové techniky. Použili i zařízení Cobra pro hašení mezistropí a střechy objektu,“ popsal mluvčí. Příčinou požáru byla nedbalost, s ohledem na demoliční objekt nevznikla škoda.