U Lanžhota narazilo nákladní auto do vozidla silničářů, řidič zemřel

Dálnici D2 na 56. kilometru u Lanžhota na Břeclavsku v obou směrech uzavřela v pátek ráno nehoda kamionu a vozu silničářů. Řidič nákladního vozu zraněním podlehl, informoval mluvčí policie Petr Vala. Řidič vozu silničářů vyvázl s lehkým zraněním. Dálnice je v místě nehody uzavřená, vozy jezdí v obou směrech přes odpočívadla.

Nehoda se stala kolem 8:20. „Z dosud nezjištěných příčin řidič nákladního vozu narazil do označeného, pomalu jedoucího vozu silničářů, vlivem toho pak tyto vozy narazily do středových svodidel. Řidič nákladního vozu byl zaklíněný,“ uvedl mluvčí.

Dodal, že shodou okolností provádí cizinecká policie v místě už několik měsíců akci zaměřenou na migraci, policisté tak u nehody byli velmi rychle a řidiče pomáhali vyprošťovat.

Na místo letěl vrtulník záchranářů

Mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková řekla, že záchranáři na místo vyslali vrtulník a pozemní lékařskou posádku. Muže středního věku resuscitovali. Vala později oznámil, že muž na následky zranění zemřel.

Záchranáři měli v péči i řidiče vozidla údržby. „Ošetřili jsme staršího muže, který při nehodě utrpěl lehké poranění hrudníku. Po ošetření jsme pacienta převáželi na chirurgickou ambulanci nemocnice v Břeclavi,“ upřesnila Kropáčková.