Příbramská nemocnice opravila neurologii. Nedávno byla covidovým oddělením

Příbramská nemocnice opravila oddělení neurologie, což by mělo zvýšit komfort pro zdravotníky i pacienty. Původní oddělení mělo nevyhovující sprchové kouty se špatným přístupem nebo samostatné záchody bez umyvadel. Nově je také například možné připojit všechny pacienty na kyslík a monitorovací techniku. Práce trvaly čtyři měsíce. Náklady včetně vybavení činily deset milionů korun, řekl mluvčí nemocnice Martin Janota.

„Pro personál i pacienty se jedná o obrovský posun v komfortu. Neurologie byla ještě před několika měsíci covidovou jednotkou a bylo pro nás velmi těžké, rozhodnout se pro uzavření a rekonstrukci,“ uvedl ředitel nemocnice Stanislav Holobrada.

Na moderně vybaveném lůžkovém oddělení je 11 pokojů, z nichž dva mohou fungovat jako nadstandardní. Celková kapacita je dvacet lůžek. Zlepšilo se hlavně zázemí pro pacienty. Díky dispozičním úpravám má oddělení nově také vyšetřovnu sono, denní místnost propojenou se sesternou nebo plnohodnotnou čisticí místnost. Komfort na oddělení zvyšuje i nová vzduchotechnická jednotka.