Stěhování pardubického registru vozidel vyvolává nevoli místních

Pardubice - Co je lepší? Přestěhovat registr vozidel do kanceláří radnice a ušetřit za pronájem? Nebo platit dál v soukromém areálu, kde má ale řidič víc služeb pod jednou střechou? Podobné otázky vyvolalo v Pardubicích rozhodnutí radnice registr vozidel z okraje města do centra přece jen přemístit.

V soukromém areálu v Černé za Bory na okraji Pardubic, nynějším sídle registru vozidel, jsou pro řidiče k mání pohromadě na jednom místě i další služby - STK, měření emisí nebo makléř pojišťovny. „Všechno tu vyřídí v bačkorách během chvilky,“ říká pronajímatel budovy Vladimír Engelmajer.

Po deseti letech teď radnice nájem končí a registr do konce roku přestěhuje do své budovy v centru města. Dosud platila za pronájem kanceláří, 300 čtverečných metrů, 30 tisíc korun ročně a 360 tisíc paušál za energie. „Město se chce zachovat jako správný hospodář a nastěhovat se do svého,“ zdůvodňuje krok magistrátu vedoucí odboru dopravy Vladimír Bakajsa.

Řidičům se ale změna nelíbí. Podle nich ve městě nebude kde zaparkovat. „Dojde k enormní zátěži centra města, tady je každý den odbaveno 150 automobilů,“ myslí si Engelmajer. Bakajsa ale negativa nevidí, naopak vyzdvihuje, že občané se budou moci na registr dostat městskou hromadnou dopravou.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)