Po požáru jsou poničené čtyři byty v paneláku v Českém Těšíně, šest lidí utrpělo zranění

Události v regionech: Panelák v Českém Těšíně poničil požár (zdroj: ČT24)

Plameny poškodily střechu panelového domu v Českém Těšíně i čtyři byty v horních podlažích. Domů se mohla vrátit jen část z tří desítek evakuovaných obyvatel. Šest lidí skončilo v péči lékařů, část se nadýchala zplodin, další jsou popáleni.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Jakuba Kozáka stojí dům, kde začalo hořet, v Hrabinské ulici. Požár vypukl v bytě ve dvanáctém patře, ale rozšířil se i na střechu. Později hasiči uvedli, že jsou poškozené čtyři byty. Kromě plamenů a kouře způsobila škodu i voda, kterou hasiči do plamenů stříkali.

Z 33 evakuovaných obyvatel paneláku se zatím mohla vrátit jen část – ti, kdo žili v devátém patře nebo níže. Při požáru také utrpělo šest lidí zranění, uvedl Kozák. Jeden člověk se silně nadýchal zplodin. Další poranění jsou lehčí, podle mluvčího jsou mezi nimi kromě mírnějšího nadýchání také popáleniny a šokové stavy.

K hořícímu domu přijelo třináct hasičských jednotek z Moravskoslezského kraje a také jedna z Polska. Hasili především zevnitř budovy, ale použili i tři žebříky. Hasiči brzy dostali požár pod kontrolu. Aby ho zcela zlikvidovali, museli rozebrat střešní konstrukci.