Na školní děti vytekla v městském autobusu v Plzni chladicí kapalina. Zdravotníci jich šestnáct ošetřili

Záchranáři ošetřili ráno v Plzni šestnáct dětí, které potřísnila chladicí kapalina. Vytekla na ně v městském autobusu, kterým jely do školy. O incidentu informovala plzeňská záchranná služba, únik kapaliny potvrdily i dopravní podniky. Incidentem se zabývá i policie.

Mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků René Vávro uvedl, že chladicí kapalina začala prýštit na cestující v autobusu linky 37, který jel z Radčic, v 7:23. „V autobusu došlo k úniku chladicí kapaliny do prostoru cestujících. Chladicí kapalina je ve voze vedena pod stropem po levé části vozidla,“ řekl.

Podle Andrey Divišové ze záchranné služby vyjížděli záchranáři k porouchanému autobusu v osm hodin. „Na tísňovou linku 155 byl hlášen únik provozní kapaliny v autobusu, která měla potřísnit deset až patnáct dětí ve věku deset až patnáct let,“ uvedla Divišová. Záchranáři nakonec ošetřili šestnáct dětí.

Na místo přijeli také policisté. „Věc zaevidovali, provedli ohledání autobusu a nyní vyhodnocují zjištěné skutečnosti,“ sdělila jejich mluvčí Michaela Raindlová. Dopravní podniky poté nechaly porouchaný autobus přepravit do vozovny na Karlově. Zaměstnanci dopravních podniků podle Vávra předali všechny potřebné podklady vyšetřovatelům. 

V Plzni je to v krátké době druhá událost, při níž záchranáři museli ošetřit větší množství lidí. Minulé úterý zasahovali ve Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Karlovarské ulici, kde se udělalo špatně postupně desítkám studentek údajně kvůli úniku neznámé látky. Záchranná služba jich převezla do fakultní nemocnice 22, další ale později přicházely, takže jich nemocnice ošetřila celkem šedesát. Nikdo nebyl v ohrožení života.

Hasiči ani při opakovaném měření nezjistili žádné koncentrace látek, které by mohly potíže způsobit.