Na Prostějovsku se srazilo osobní auto a traktor s návěsem. Dvanáct lidí se zranilo

U Němčic nad Hanou na Prostějovsku se v pátek dopoledne střetlo osobní auto s traktorem, který na vlečce převážel osmnáct lidí. Dvanáct osob se při nehodě zranilo. Uvedla to mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková. Podle policejní mluvčí Miluše Zajícové na místě přistál také vrtulník, který jednoho ze zraněných přepravil do nemocnice, další lidé utrpěli lehčí zranění.

Nehoda se stala před desátou dopoledne v úseku mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi v blízkosti železničního přejezdu. Její okolnosti se vyšetřují. 

Podle mluvčí záchranné služby bylo na místě přes dvacet lidí, z toho dvanáct bylo zraněných. Šlo o pasažéry jak z traktoru, tak z osobního auta, které bylo po nárazu zdemolováno. 

Na místě zasahovaly také tři jednotky hasičů, účastníkům nehody poskytli první pomoc a asistovali letecké záchranné službě a zdravotnické záchranné službě při ošetření i transportech zraněných. Podle policie byly dechové zkoušky a orientační testy u řidičů negativní. Dopravu na místní komunikaci policisté po dobu vyšetřování nehody odklánějí přes Pivín a Dobromilice, dodala policejní mluvčí.

„Jedna osoba byla středně těžce zraněná, jednalo se tam o úraz hlavy, otevřenou ránu; tato osoba byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jedenáct osob utrpělo pouze lehčí poranění, šlo o oděrky, odřeniny a naraženiny vlivem nárazu. Ti byli směřováni do prostějovské nemocnice na centrální akutní příjem,“ řekla mluvčí Mikisková.