Frekventovanou silnici ze Slavkova na Slovácko uzavřela smrtelná nehoda

U Hodějic na Vyškovsku došlo k vážné hromadné dopravní nehodě, při které zemřel jeden člověk a další čtyři se zranili. Kvůli havárii čtyř aut policisté uzavřeli frekventovanou komunikaci vedoucí na Uherský Brod a Uherské Hradiště, tvořily se kolony. Policisté večer předpokládali, že by mohla být silnice uzavřena až do pozdních nočních hodin.

„Na místo jsme vyslali kromě pozemních posádek i vrtulník, bohužel před příjezdem záchranářů jeden pacient zemřel, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Kromě toho jsme ošetřili další čtyři pacienty s rozsahem zranění od lehkých po středně těžká a převezli je do nemocnice ve Vyškově a do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek potvrdil, že se srazily čtyři osobní automobily, což silnici v místě uzavřelo. Na místě zasahovali také hasiči.

K nehodě došlo poté, co pětasedmdesátiletý řidič vjel ze zatím neznámých příčin do protisměru, kde se srazil se dvěma automobily. „Řidič jednoho z těchto vozů na místě zemřel. Řidička čtvrtého vozidla sjela do příkopu, aby zabránila srážce. Dechová zkouška u pětasedmdesátiletého řidiče neprokázala alkohol,“ doplnil mluvčí policie.