Dálnice u Olomouce je po srážce kamionu s dodávkou opět průjezdná

Na dálnici D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem na Olomoucku se odpoledne srazilo nákladní auto s dodávkou. Tři lidé se při nehodě zranili. Dálnice ve směru na Ostravu byla více než čtyři hodiny uzavřena. Opět zprůjezdněna byla kolem sedmé večerní. Informoval o tom policejní mluvčí Libor Hejtman. Nehoda se stala ve chvíli, kdy kamion podle předběžných informací policie začal prudce brzdit, aby se vyhnul střetu s přebíhajícím chodcem. Zezadu do něj narazila dodávka.

Nehoda se stala kolem 14:20 na 284. kilometru v úseku mezi Olomoucí a Ostravou. „Podle dosavadních informací dálnici přebíhal chodec, kterého srazilo nákladní auto. Ve chvíli, kdy začalo na dálnici brzdit, aby se střetu vyhnulo, narazila do něj dodávka,“ uvedl policejní mluvčí.

Mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková sdělila, že na místě nehody zůstali tři zranění lidé, z toho jeden těžce a dva lehce. „Chodec, který byl sražen nákladním autem, utrpěl mnohočetná poranění, byl v bezvědomí. Napojen byl na umělou plicní ventilaci a letecky byl transportován do olomoucké fakultní nemocnice,“ řekla.

Další dva lidé z dodávky utrpěli lehčí poranění. Šlo především o pohmožděniny hrudníku od pásů. Záchranná služba je převezla rovněž do fakultní nemocnice. Hasiči však museli oba muže zaklíněné v kabině dodávky nejprve vyprostit, využili při tom hydraulické zařízení. „Odstranili jsme dveře a rozpěrným válcem jsme odtáhli palubní desku, abychom pasažérům uvolnili nohy a mohli je vyprostit. Následně jsme je předali zdravotnické záchranné službě,“ doplnila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Uzavření dálnice se předpokládalo původně do 21:00, doprava byla odkláněna na exitu Přáslavice ve směru na Daskabát.