Dálnice D2 byla ve směru na Slovensko několik hodin uzavřená po hromadné nehodě

Dálnici D2 ve směru na Slovensko uzavřela v neděli ráno hromadná nehoda u Rakvic na Břeclavsku. Zranilo se pět lidí, včetně dětí, přistával vrtulník. Havarovalo pět aut, řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Policie dopravu odkláněla přes exity Hustopeče a Podivín. Provoz se podařilo obnovit po více než čtyřech hodinách, zhruba v 10:45.

Potíže na D2 u Rakvic začaly už v neděli brzy ráno, kdy ve zúžení vrazil kamion do svodidel a poškodil si kola a nádrž. Řidič se nezranil, ale únikem paliva se stále zabývají hasiči. Před místem první nehody se po 6:00 srazily tři dodávky a dvě osobní auta, tentokrát už se zraněnými.

Jedna žena při nehodě utrpěla vážná zranění, letecká záchranná služba ji transportovala do brněnské nemocnice. Dva lidé utrpěli středně těžká zranění, dva lehká, ošetří je zdravotníci v Břeclavi. Záchranná služba tak podle mluvčího Lukáše Dvořáčka eviduje pět zraněných. Hasiči v přehledu zásahů zmiňují osm zraněných.

Mezi účastníky nehody byli cizinci. Auta měla podle Maláška registrační značky Makedonie, Rumunska, Bulharska, Velké Británie a Česka.