Během honu na divočáky u Odry zemřel muž. Případ vyšetřuje policie

Redaktorka ČT k úmrtí v Ostravě při lovu divočáků (zdroj: ČT24)

Při odlovu divočáků byl v Ostravě postřelen muž, který na místě zřejmě rybařil. Podle záchranné služby byl zraněn na hlavě a zemřel při převozu do nemocnice. Policisté podezřívají z usmrcení z nedbalosti jednoho ze dvou zadržených myslivců. Neštěstí se stalo v pátek v noci u slepého ramene řeky Odry.

Muž i přes poskytnutou první pomoc nakonec zemřel. Podle informací ČTK nešlo o hromadný lov. Na místě byli jen dva myslivci, které policisté zadrželi.

Podle policie bylo u mužů vyloučeno požití alkoholických nápojů. Oba s policisty spolupracují, řekla redaktorka ČT Pavla Daňková. K neštěstí podle jejích informací došlo při dohledávání postřeleného zvířete. K odstřelu divokých prasat dochází v této oblasti ve večerních hodinách, kdy divočáci vyrážejí za potravou.

„Policisté po incidentu zadrželi dvě osoby a zajistili zbraně. Jeden ze zadržených byl dnes propuštěn. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a dále prověřují všechny další okolnosti události,“ uvedla v sobotu mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

V těchto dnech pokračují namátkové kontroly na mysliveckých honech, připomněla Daňková. V sobotu ráno se uskutečnily třeba na Vyškovsku.