Tři sestry předělaly Iggyho Popa i Velvet Underground. Sexem, drógami a rokenrólem

Kapela Tři sestry natočila hold punku (zdroj: ČT24)

Kapela Tři sestry měla v těchto dnech přejíždět mezi koncerty zimního turné. Kvůli protipandemickým opatřením ale nemůže. Místo živého hraní tak skupina natočila novou desku. Na albu Sex Drógy Rokenról vzdávají Tři sestry hold svým punkovým a undergroundovým vzorům sedmdesátých let.

 „V říjnu bylo dost času. Nehráli jsme, tak jsem poslouchal písničky. Už v té době jsme měli písničku Ať seš punk a docela nás to bavilo, tak jsme si říkali, že zkusíme najít (další). Našel jsem asi dvacet věcí a z nich jsme vybrali dvanáct,“ uvedl k nápadu na punkovou poctu frontman Lou Fanánek Hagen. 

Desku kapela natočila za tři týdny a ukázku mohli slyšet už diváci streamu akustického vánočního koncertu. Na novince najdou předělávky skladeb Iggyho Popa, The Adicts, Velvet Underground nebo Sham 69.

Tenkrát v Braníku

„Baví mě na tom údernost i zákulisí, protože oni vyrůstali v jiném společenském systému, ale v podobné době,“ poznamenává k vybraným kapelám Fanánek. A tak se v jeho textech například chodí telefonovat do budky v pražském Braníku osmdesátých let, kde kapela vznikla.

V tamní hospodě Na staré kovárně si muzikanti každý pátek vyměňovali magnetofonové kazety s novými objevy punkové scény. „I to mám v písničce, jak nás nechtěli pouštět do salonku, protože byl jenom pro Sklepáky,“ vzpomíná Fanánek, že se tehdy potkávali se členy Divadla Sklep. 

V únoru vyjde novinka i na vinylu a s odstupem času by si Tři sestry prý podobnou desku rády zopakovaly.