StarDance zná svého vítěze. Taneční parket ovládl herec Jan Cina

Vítězem StarDance se stal herec Jan Cina (zdroj: ČT24)

Titul krále tanečního parketu jedenácté řady StarDance získal herec Jan Cina. Stříbrná skončila farářka Martina Viktorie Kopecká a třetí místo obsadil krasobruslař Tomáš Verner. Leitmotivem letošního ročníku byl čas. V publiku na pražském Výstavišti zasedli i zdravotníci z takzvané první linie. Divácky oblíbená soutěž se vrátila na obrazovky České televize po roce pauzy, kterou způsobil koronavirus.

Výkony soutěžních párů hodnotila porota ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer, Zdeněk Chlopčík a Jan Tománek.

Ve vlastní choreografii zatančil také během finálového večera bývalý první sólista hamburského a drážďanského baletu, choreograf, pedagog Jiří Bubeníček, první sólistka drážďanské Semperopery Courtney Richardson a první sólista Budapest Operetta Theatre István Simon.

StarDance patří k produkčně nejnáročnějším projektům České televize. O vysílání pořadu se stará přímo na místě na 250 členů štábu a třeba jenom na samotný taneční parket míří 525 různých efektových světel.

Zároveň je ale taneční klání také jedním nejsledovanějších pořadů v České televizi. Desátá řada přilákala k obrazovkám v průměru 1,34 milionu diváků. Rekordním v tomto smyslu byl alespoň zatím finálový přenos poslední řady vysílaný v sobotu 14. prosince 2019. Ten si v televizi pustilo 1,57 milionu diváků starších patnácti let.

Poprvé Česká televize uvedla StarDance 4. listopadu 2006. Tehdy soutěžilo osm dvojic, vítězi se stali Roman Vojtek a Kristýna Coufalová.