Nového alba Rolling Stones se fanoušci dočkají v říjnu, předskakuje mu singl Angry

Rolling Stones definitivně ukončili dohady, zda chystají nové album. Oznámili, že deska Hackney Diamonds vyjde 20. října a rovnou z ní představili singl Angry. Od předchozího studiového alba s původními skladbami A Bigger Bang dělí novinku osmnáct let.

Hackney Diamonds (diamanty z Hackney) má značit místní slangový výraz pro střepy ze skla rozbitého při loupeži. Na přebalu desky nebude chybět ikonický vyplazený jazyk, složený ze střepů.

Stouni album představili v divadle právě v londýnské čtvrti Hackney, kde se natáčela show Jimmyho Fallona. „Jsme tu, abychom představili náš nový singl, který se jmenuje Angry, a videoklip k němu. Angry je skladba z našeho nového alba Hackeny Diamonds a vyjde 20. října,“ oznámil v talk show frontman Mick Jagger.

Klip k Angry je v podstatě propagační jízdou k novince, na kterou Stouni upozorňují z billboardů podél bulváru. Tím diváci jedou v kabrioletu spolu s herečkou Sydney Sweeneyovou.

Do divadla s Jaggerem přijeli i ostatní členové kapely Keith Richards a Ronnie Wood. V původní čtveřici chybí bubeník Charlie Watts, který zemřel v roce 2021. Richards ale už dříve naznačil, že bude slyšet i na nové desce, protože před svou smrtí stihl nahrát bubenické party pro některé písně. Ostatní zastal Steve Jordan, který s kapelou jezdí i turné.

Jako host se k nahrávce po letech připojil i baskytarista Bill Wyman. Do studia dorazili také Lady Gaga nebo Stevie Wonder. Mluvilo se i o Paulu McCartneym. Celkem vzniklo dvanáct nových skladeb. Jagger uvedl, že na něm fanoušci uslyší „mix“ hudby, včetně milostných písní a balad.

„Nechci znít namyšleně, ale to album bychom nevydali, kdyby se nám opravdu nelíbilo,“ prohlásil. „Nechtěli jsme udělat jen tak nějakou desku. Než jsme do toho šli, řekli jsme si, že nahrajeme album, které budeme mít sami opravdu rádi. Někomu se může líbit, někomu ne, ale my jsme spokojeni a doufáme, že se bude líbit všem.“

Napověděl inzerát v novinách i nefungující stránka

O přípravě další desky Rolling Stones se spekulovalo dlouho, téměř jistotou se nová nahrávka stala před pár dny, kdy v regionálním deníku Hackney Gazette vyšel inzerát oznamující, že „Hackney Diamonds, specialista na opravy skel, otevírá 2023.“ Fanouškům a novinářům netrvalo dlouho v na první pohled nenápadném textu odkrýt spoustu odkazů na kapelu Rolling Stones i novou desku.

Přes víkend také kapela odkazovala na webovou stránku s údajnou ukázkou nové písně. Podle BBC se ale jednalo o „boudu“, která měla zvýšit zájem, protože stránka po dlouhém načítání téměř hned spadla. Kapela na potíže reagovala na sociálních sítích omluvou „Sorry, don't get angry with me“, což jsou úvodní slova singlu Angry.