Klip týdne: Billie Eilish je „bad guy“

Nová deska zpěvačky Billie Eilish láme rekordy. Jen na serveru Apple Music se album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? stalo nejžádanějším v jeho historii. Velice úspěšný je na serveru Youtube i videoklip k singlu bad guy, se kterým se nyní mladá talentovaná zpěvačka představila.

Video je dílem režiséra Davea Meyerse, držitele prestižního ocenění Grammy za nejlepší videoklip, který spolupracoval například s Katy Perry, Kendrickem Lamarem nebo Missy Elliott. Jen během prvního týdne má na serveru YouTube už bezmála 40 milionů zhlédnutí.

Teprve sedmnáctiletá talentovaná hudebnice je momentálně asi nejdiskutovanějším teenagerem na planetě. Po úspěchu skladeb Ocean EyesBellyache či Bored a EP Don't Smile at Me před dvěma lety nyní přichází s dubutovou deskou When All Fall Asleep, Where Do We Go?, ze které pochází i uspěšná skladba Bury a Friend. 

Stejně jako v předchozích případech i na své prvotině spolupracovala se svým bratrem Finneasem O'Connellem, který je zároveň jejím producentem. S tím ji pojí nejen pracovní spolupráce, ale jsou si i velmi blízcí. „Kdybych ho neměla, musela bych přijít na to, co bych bez něj sakra dělala. Uvědomuji si, jaké mám štěstí, že ho mám,“ vyjádřila se na adresu svého bratra Billie. 

„Chci, aby lidé poslouchali,“ říká o své tvorbě a dodává: „Chci být slyšena a chci, aby se lidé cítili slyšeni. Nic na tomto albu nezní stejně, ale to vše přispívá k jeho celku.“

„Nemůžete mi dát dost dobrou odpověď na to, co jsou sny. Nikdo nemůže. Ale v mém životě hrají velkou roli. Vždy mě opravdu zaměstnávaly. A to všechno je v hudbě,“ přibližuje pak, co jí bylo inspirací k materiálu na novém albu. „Nikdo neví, co to kur*a sny jsou, kámo,“ uzavírá svérázná Billie. 

V rámci nového alba nyní chystá celosvětové turné po Severní Americe a Austrálii a zavítá i do Evropy. Českým posluchačům se představí 20. 8. v pražském Fóru Karlín. O stoupající popularitě mladičké hvězdy svědčí už jen to, že vstupenky byly během několika minut beznadějně vyprodány.

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell (*18. prosince 2001 Los Angeles) známá pod jménem Billie Eilish je americká zpěvačka a skladatelka. Do povědomí se dostala v roce 2016 skladbou „Ocean Eyes“, kterou napsal její starší bratr, též hudebník, Finneas O'Connell. S tím Billie na psaní svých skladeb spolupracuje. První delší nahrávku vydala Eilish o rok později, jednalo se o EP Don't Smile at Me, jenž bylo v několika hitparádách oceněno zlatou deskou. Debutové album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vydala 29. března roku 2019.

Vyrůstala v Highland Park v Los Angeles. Její rodiče, Maggie Baird a Patrick O'Connell, jsou také skladatelé a hudebníci. Má převážně irské a skotské předky. Nechodila do školy, učila se  doma. Ve věku osmi let začala navštěvovat losangeleský dětský sbor. V jedenácti letech začala psát své vlastní písně jako její starší bratr Finneas, který v tu dobu již psal, produkoval a vystupoval se svou vlastní hudbou.

Poté, co se na internetu objevila kompilace videí, na kterých má Billie tiky, potvrdila, že součástí jejího života je Touretteův syndrom.

Zdroj: Wikipedia

Billie Eilish
Zdroj: ČT24/Facebook Billie Eilish/Jack Mckain