Angelina Jolie hraje pěvkyni Mariu Callas

Režisér Pablo Larraín připravuje film o operní divě Marii Callas. Hlavní roli svěřil Angelině Jolie, její proměnu v jednu z nejslavnějších pěvkyň nyní filmaři zveřejnili. Divákům slibují, že filmový příběh přiblíží Callas jako legendu i kontroverzní umělkyni.

Životopisný snímek Maria má být založený na skutečných událostech. Podle produkční společnosti Fremantle odvypráví bouřlivý, krásný i tragický příběh operní pěvkyně. Svůj život bilancuje během posledních dní v Paříži sedmdesátých let.

„Mít možnost spojit své dvě nejhlubší a nejosobnější vášně, film a operu, byl dlouho můj sen. Udělat to s Angelinou, nesmírně odvážnou a zajímavou umělkyní, je fascinující příležitost,“ nešetřil režisér Pablo Larraín loni chválou ohledně svých očekávání.

Natáčet se bude kromě Paříže také v Budapešti, Miláně a v Řecku. Jolie ke ztvárnění postavy pomůžou kostýmy, které vycházejí z šatů, které Callas nosila. „Beru velmi vážně odpovědnost za Mariin život a odkaz. Dám do toho vše, abych se s touto výzvou vyrovnala,“ přislíbila herečka.

Na plátno se vrací Jackie

V dalším hereckém obsazení se objevují jména italských herců Pierfrancesca Favina a Valerie Golinové, která má zároveň rovněž řecké kořeny jako Maria Callas. Na plátně se stane Jackie Kennedyovou, tu s pěvkyní propojil milostný trojúhelník s miliardářem Aristotelem Onassisem.

V Larraínově filmografii je více titulů, které si v názvu vystačí jen se jménem, často známým. Kromě zákulisí britské královské rodiny se zajímal i o život chilského komunistického básníka a politika Pabla Nerudy nebo americké první dámy Jackie Kennedyové.

Chilský filmař se také opakovaně vracel k dějinám své rodné země. Za snímek No z roku 2012 o reklamní kampani demokratických stran proti diktátorovi Pinochetovi obdržel nominaci na Oscara. V nejnovějším hororovém snímku Hrabě z Pinocheta udělal upíra.

Premiéra filmu Maria ještě známá není, čeští diváci se ale s Mariou Callas mohou setkat zatím alespoň na jevišti. V Městském divadle Mladá Boleslav udílí v roli slavné pěvkyně Mistrovskou lekci mezzosopranistka Dagmar Pecková.