Počet obětí záplav v Moravskoslezském kraji vzrostl na tři

Události: Záplavy mají první tři oběti, všechny z Moravskoslezského kraje (zdroj: ČT24)

Záplavy v Moravskoslezském kraji mají už tři oběti, přibyli dva mrtví v Krnově, informovali po jednání Krizového štábu Moravskoslezského kraje hejtman Josef Bělica (ANO) a policejní ředitel Tomáš Kužel. Jedna oběť byla nalezena v bytě, který byl úplně zaplavený, další pak v potoce. Už v neděli našli mrtvou ženu v říčce Krasovce v Krasově na Bruntálsku. V souvislosti s velkou vodou policie celkově pátrá po několika dalších lidech.

„Máme tři potvrzené oběti při povodních v rámci Moravskoslezského kraje. Je to žena z Bruntálska a v Krnově jsme v pondělí našli dvě osoby, dva muže. Jeden muž byl v bytě, který byl zcela zatopen. Když opadla voda, tak byla nalezena mrtvola tohoto muže. Jeden muž byl nalezen v místním potoce,“ uvedl policejní ředitel Tomáš Kužel.

„Dvě osoby jsou pořád ještě pohřešovány, zatím jsme je nenašli, takže můžeme předpokládat cokoli,“ doplnil.

Podle něj policie nyní začne více střežit lokality, kde už voda opadla. Jsou sice přístupné, ale evakuovaní lidé se tam zatím nemohli vrátit a obydlí jsou opuštěná.

Pohřešovaní

Policie v současnosti eviduje několik pohřešovaných. V pondělí policisté objevili auto, které v sobotu spadlo do rozbouřené vody v obci Lipová-lázně na Jesenicku. Našli ho prázdné, po tříčlenné posádce dále pátrají.

Další dvě osoby svědci viděli v řekách protékajících Krnovem a Opavou. A hledá se také obyvatel Jankovic na Uherskohradišťsku. Ten pomáhal s odklízením naplavenin v blízkosti Jankovického potoka, spadl ale do něj.