Úředník trestající nehody boural a od havárie utekl

Tachov - Tachovská policie se zabývá případem úředníka ze Stříbra, který v pátek v noci zavinil ve městě dopravní nehodu a poté od ní odešel. Muže se policistům podařilo vypátrat až druhý den, údajně tvrdil, že byl v šoku. Úředník pracuje na správním odboru stříbrské radnice a má mimo jiné na starost postih řidičů za dopravní přestupky, uvedl server Novinky.cz.

Podle policejního mluvčího Václava Blahníka muž boural při průjezdu pravotočivé zatáčky v Palackého ulici, když vjel částečně do protisměru a narazil do protijedoucího vozu. Z místa nehody odešel. Podle serveru to bylo poté, co se mu nepodařilo přemluvit řidičku, aby nehodu nehlásila. Při havárii nezpůsobil velkou škodu a také nikdo nebyl při nehodě zraněn.

„Čekáme na prošetření policie. Jisté je, že úředník už měl po pracovní době. Protože ho ale zná celé město, požádáme krajský úřad, aby mohla být věc dořešena na jiném úřadě,“ řekl tajemník městského úřadu ve Stříbře Radek Strankmüller.

Úředníka policisté nemohli najít. Vypátrali ho až druhý den v místě bydliště. Údajně tvrdil, že byl v šoku, proto odešel.

Podle Blahníka policisté případ vyšetřují jako přestupek. Pokud se neobjeví žádné nové okolnosti případu, hrozí mu běžná pokuta maximálně 2000 korun.