Student Agency chce předhonit vlaky z Brna do Ostravy

Brno – Rychlejší cestu z Brna do Ostravy než vlakem slibuje autobusová společnost Student Agency. Podle majitele firmy Radima Jančury by měly expresní autobusové spoje jezdit bez zastávky a cestu mezi oběma metropolemi by díky nově dokončenému dálničnímu úseku měly stihnout zhruba za dvě hodiny. Rychlíky Českých drah urazí trasu mezi brněnským hlavním nádražím a ostravským Svinovem se zastávkami ve Vyškově, Kojetíně, Přerově a Hranicích zhruba za 2 hodiny 10 minut. Autobusy Student Agency již na lince Brno–Ostrava jezdí, zastavují však v Přerově a Olomouci, a jsou tak pomalejší než vlaky.

Expresní autobusová linka bude podle Jančury jezdit osmkrát denně ve dvouhodinovém intervalu. Majitel autobusové firmy chce zákazníky oslovit nejenom rychlostí, ale také větší čistotou v autobusech. „Konkurovali bychom dotovaným rychlíkům, které jezdí z Brna do Ostravy a které jsou v hrozném stavu,“ uvedl Jančura.

Rychlíky Brno–Ostrava ovšem patří k těm lepším, které České dráhy vypravují. Řadí na ně totiž směsi starých vagonů ze 70. let a pohodlnějších vozů, které prošly rekonstrukcí v 90. letech minulého století.